Teoria alokacji zasobów a efektywność rynków.
Winogrono, jaką od Starożytności uprawiano w Europie, i która z Europy pozostała przeszczepiona na inne lądy do wytwórczości wina jest Vitis vinifera. Ma dużo odmian, jakie mają obszerne znaczenie w rolnictwie, i dzielą się na te, które są przeznaczone do produkcji winogron do spożycia i do tych, z jakich będzie się wyrabiać wino. Powiada się, że jest około 5 tysięcy odmian Vitis vinifera na świecie, jednak bardzo trudno ją spotykać w stanie dzikim – wina. Co poniektórzy myślą, że wyginęła. Czasem ta sama nazwa jest użytkowana do opisywania dwóch przeróżnych gatunków winogron. W ten sposób mówi się, jakby chodziło o różne odmiany Riesling niemiecka i włoska. Czasami jedna forma jest znana pod różnymi nazwami nawet w tym samym języku lub ewentualnie w tym samym kraju. Grono jest istotnym detalem, z którego ostatecznie wyrabiać się będzie wino. Winogrono, jakie wytwarza wino należy do rodziny biologicznej popularnej, jako vitacea, jaka jest podziałem roślin z tendencją do wznoszenia się po stałych przestrzeniach.
2. Poradnik
3. Dowiedz się więcej
4. Przejrzyj
5. Przejdź dalej